Wikipedia - VM i snooker 2023

VM i snooker 2023, eller Cazoo World Snooker Championship, var en rankingturnering i snooker som spelades mellan 15 apr och 1 maj 2023 i Crucible Theatre i Sheffield, England.

Ronnie O'Sullivan var regerande mästare efter att ha besegrat Judd Trump med 18–13 året innan.

Segrade gjorde Luca Brecel som därmed vann sin första världsmästartitel efter att ha besegrat Mark Selby i finalen med 18–15.

Kyren Wilson och Mark Selby gjorde båda det högsta breaket i turneringen, ett maximumbreak på 147 poäng. Mark Selby blev i och med detta historisk genom att bli den första att göra ett maximumbreak i finalen av världsmästerskapet.

VM i Snooker 2023

VM i Snooker är en professionell snookerturnering, som hålls årligen av World Snooker. Turneringen har hållits sedan 1927 och är en av de mest prestigefyllda inom sporten. Turneringen är öppen för alla professionella snookerspelare och har ett prispott på över 2 miljoner pund.

Årets VM i Snooker hålls i Crucible Theatre i Sheffield, England. Turneringen startar den 15 april och pågår till den 2 maj. Ronnie O'Sullivan är den regerande mästaren, efter att ha vunnit turneringen sex gånger tidigare.

I årets turnering deltar 32 spelare, inklusive O'Sullivan, Judd Trump, Mark Selby, Neil Robertson och John Higgins. Turneringen spelas i ett utslagssystem, med bäst av 19 frames i finalen.

VM i Snooker är en av de mest populära sportevenemangen i världen, med över 100 miljoner tittare. Turneringen är också en av de mest prestigefyllda inom snookern, och segraren får ett livslångt arv inom sporten.